Olympic golf course

Golftävlingarna kommer arrangeras på den nyanlagda golfbanan Olympic Golf Course i Barra. Ibland kallas banan även för Reserva Marapendi Golf Course efter det naturreservat där golfbanan ligger.

Gill Hanse är designern bakom Olympic Golf Course och han har designat banor i såväl USA som Scotland. Denna golfbana är dock något alldeles extra, det är nämligen den första OS-banan sedan 1904 då golf senast stod på OS-programmet.

Fakta om Olympic Golf Course

Under tävlingarna finns plats för 2500 sittande åskådare och en stående publik på 17 500 personer. Damernas golfrunda kommer mäta 5944 m och herrarnas 6522 m. Det är en 18-hålsbana med ett par på 71.

Banan är tänkt att smälta in i omgivningarna som består av skog och sjöar och är en så kallad linksbana med sandig jord. På banskisserna syns alltifrån hinder i form av sjöar, sandbunkrar, buskar och skog.

Om anläggningen och framtiden

Bygget av banan har inte varit helt enkelt och bland annat så har aktivister försökt stoppa anläggningen på grund av djur- och naturskäl. Man har också siktat en alligator på banan, vilket ger arrangörerna en extra utmaning under OS då spelare och publik måste vara säkra.

När OS är över kommer allmänheten kunna nyttja banan, vilket man hoppas kommer leda till att nya stjärnspelare från Brasilien utvecklas.