Betting på sommar-OS

Sommar-OS är ett ypperligt tillfälle för den som är intresserad av betting. Med över 30 sporter och 300 grenar på programmet så kommer det att vara ett fullspäckat schema varje dag, under de två veckor som spelen håller på. Spelbolagen kommer att erbjuda odds på i stort sett alla sport och grenar vilket innebär en uppsjö av spelalternativ dagligen.

Speltyper på sommar-OS

Som tidigare nämnt är det mängder av sporter och grenar som kommer att avverkas under ett sommar-OS. Sporter som skiljer sig markant från varandra, som exempelvis fotboll, golf, hästsport, friidrott och simning. Detta gör att det kommer att finnas ett brett spektrum av olika typer av odds att spela på hos spelbolagen

De vanligaste speltyperna på sommar-SO är bland annat H2H, matchodds, eventspel och nationsspel. Nedan kommer jag att gå igenom vad dessa egentligen innebär.

H2H (head-to-head)

H2H, head-to-head på engelska, är spel med två utgångar. Som exempelvis vem, av två deltagare, som kommer att gå längst i en turnering eller vem som få bäst tid i ett lopp. Så spelbolaget ger dig två odds, en på ena och en på andra och du bettar då helt enkelt på den du tror går bäst.

Matchodds

Matchodds är en bred kategori där du spelar på utgången av en match. Under sommar-OS så hittar du framförallt matchodds i sporter som exempelvis basket, fotboll, handboll, landhockey, vattenpolo men även i brottning, fäktning och boxning. De två vanligaste matchodds-spelen är 1-2 där du bettar på vem som vinner matchen och 1-X-2 som även tar med oavgjort som ett alternativ.

Om du är intresserad av spel på matchodds då är exempelvis matchodds.se ett ypperligt stöd. Där du hittar speltips på heta matcher, inte bara på sommar-OS utan även på andra event också.

Eventspel

Likt matchodds så är eventspel ett brett begrepp. Eventspel är egentligen utgången av ett event och hur deltagarna placerar sig. Under sommar-OS så kommer spel på medaljörerna i respektive event att vara huvudspelet i kategorin. Men ”vem som vinner eventet” kommer också spelbolagen att lägga stort fokus vid.

Nationsspel

Spel på nationerna kommer också att vara en stor kategori hos spelbolagen. Med nationsspel så menas spel på hur väl nationerna kommer att prestera under mästerskapet, som antalet medaljer, rekord osv. Två stora spel inom denna kategori kommer att vara ”nationen med flest medaljer” och ”nationen med flest guldmedaljer”. Även om spelbolagen kommer att ta fram spel på många nationer så är det endast de mest framstående nationerna som det kommer att finnas spel på.