Baseboll

Baseboll gör comeback i Tokyo-OS efter att ha lämnats utanför OS-programmet sedan London-OS 2012. Med ett event på programmet för herrar där sex lag deltar. Matcherna i turneringen kommer att spelas på Yokohama Stadium och Fukushima Azuma Stadium.

Odds på baseboll i OS 2020

Just nu finns inga odds att hitta på baseboll hos spelbolagen.

Här hittar du odds på Sommar-OS hos Unibet

Program och datum i Tokyo-OS

Baseboll kommer att spelas mellan den 29 juli och 8 augusti i Tokyo-OS. Gruppspelet kommer att spelas mellan den mellan den 29 juli och 1 augusti. Därefter är det dags för slutspelet som spelas från den 2 augusti. Den 7 augusti kommer det att vara ett uppehåll och dagen därefter kommer bronsmatchen och finalen att spelas.

Datum Gren
29 juli Gruppspel
30 juli Gruppspel
31 juli Gruppspel
1 augusti Gruppspel
2 augusti Slutspel
3 augusti Slutspel
4 augusti Slutspel
5 augusti Slutspel
6 augusti Slutspel
8 augusti Bronsmatch och final

Tv-tider i sommar-OS 2021

Här kommer vi publicera tv-tiderna för basket.

Medaljer och resultat i Tokyo 2020

Ett turnering och medaljevent kommer att finnas på programmet. Och därmed kommer medaljer att delas ut till totalt tre lag.

Baseboll – herrar

Guld Silver Brons

Sveriges OS-trupp i baseboll

Sverige har ingen OS-trupp eller lag som har kvalat sig till turneringen i baseboll.

Grenar i baseboll

Turneringen i baseboll kommer att inledas med ett gruppspel där de sex lagen delas in i två grupper, med tre lag i varje grupp. Lagen i varje grupp kommer att mötas en gång.

Efter gruppspelet kommer ett slutspel att ta vid. Till slutspelet går alla de sex lagen vidare men placeringen i gruppspelet är av vikt för en enklare väg genom slutspelet.

Ettan i varje grupp möter varandra i slutspelet och samma gäller för tvåan och trean. Ettorna har som sagt en klar fördel i slutspelet trots att de möts direkt och är oavsett resultat garanterade en bronsmatch.

Slutspelet är uppdelad i en vinnargren och förlorargren. Förlorar lagen en match i vinnargrenen så är man inte ute utan flyttas ned till förlorargrenen och har fortfarande en chans att på medaljerna. En förlust i förlorargrenen innebär dock att laget är ute ur turneringen.