Karate OS 2020 - datum, tv, odds, resultat, Sverige, herrar/damer

Karate

Kampsporten karate är en av fem nya sporter som gör OS-debut i Tokyo 2020. Karate har sitt ursprung från 1300-talets Japan och passande nog är det dags för sporten att få skina i det största av idrottseventen. Dock kommer det att bli en kort första sejour för karate som inte planeras att finnas med i Paris 2024.

Tävlingarna i karate kommer att avgöras på arenan Nippon Budokan. Samma arena även kommer att vara värd för en annan japansk kampsport under spelens gång nämligen judo.

Odds på karate i OS 2020

Just nu finns det inga odds på Surfing i OS 2020.

Här hittar du odds på Sommar-OS hos Unibet

Program, tv-tider och datum i Tokyo-OS

Programmet för karat är tre dagar långt mellan den 6-8 augusti. Och det är därmed ett fullspäckat schema med flera medaljevent varje dag. Den 6 augusti kommer damernas kata, herrarnas kumite 67 kg och damernas kumite 55 kg att avgöras. Den 7 augusti består programmet av herrarnas kata, damernas kumite 61 kg och herrarnas kumite 75 kg. Och den sista OS-dagen i karate så är det de övre klasserna på programmet i kumite, +75 kg för herrar och +61 kg för damer.

Datum Gren
6 augusti Kata, damer
Kumite 61 kg, herrar
Kumite 75 kg, damer
7 augusti Kata, herrar
Kumite 67 kg, herrar
Kumite 55 kg, damer
8 augusti Kumite +61 kg, damer
Kumite +75 kg, herrar

Medaljer och resultat i Tokyo 2020

Nedan kommer vi att publicera medaljer och resultat för alla grenarna i karate. Karate har totalt åtta medaljevent uppdelat lika mellan damer och herrar. Totalt kommer 24 OS-medaljer att delas ut i karate.

Kumite 67 kg – herrar

Guld Silver Brons

Kumite 75 kg – herrar

Guld Silver Brons

Kumite +75 kg  – herrar

Guld Silver Brons

Kumite 55 kg – damer

Guld Silver Brons

Kumite 61 kg – damer

Guld Silver Brons

Kumite +61 kg  – damer

Guld Silver Brons

Kata – herrar

Guld Silver Brons

Kata – damer

Guld Silver Brons

Sveriges OS-trupp i karate

Sverige har ännu inte tagit ut någon trupp i karate.

Grenar i karate

I karate så är det två grenar med på OS-programmet kumi och kata. I kumi så har herrarna och damerna tre viktklasser vardera. I kata så finns det inga viktklassera utan damerna och herrarna har en tävling vardera i denna gren.

I karate så kan varje nation registrera som mest åtta atleter, fyra herrar och fyra damer.  Och till varje enskild tävling så tillåts endast en deltagare per nation. Varje tävling kata och kumi har ett tak på 10 deltagare per tävling.