Softboll

Softboll är tillbaka på OS-programmet i Tokyo 2020 efter att blivit bortplockat inför London-OS 2012. Softboll består av en turnering där sex damlag deltar. Matcherna i softboll kommer att spelas på de två arenorna Yokohama Stadium och Fukushima Azuma Stadium.

Odds på softboll i OS 2020

Just nu finns det inga spelbara odds hos spelbolagen på softboll i Tokyo-OS.

Här hittar du odds på Sommar-OS hos Unibet

Program, tv-tider och datum i Tokyo-OS

I softboll är det ett en tävling och turnering på programmet, endast för damer. Softboll är en av få sporter som sträcker sig utanför OS-programmet i Tokyo 2020. Redan den 22 juli så spelas den första matchen. Sedan kommer matcher att spelas under totalt sex dagar tom den 28 juli då finalen och bronsmatchen spelas. Den 24 juli kommer det att vara uppehåll och då spelas inga matcher.

Datum Gren
22 juli Gruppspel – tre matcher
23 juli Gruppspel – tre matcher
25 juli Gruppspel – tre matcher
26 juli Gruppspel – tre matcher
27 juli Gruppspel – tre matcher
28 juli Bronsmatch och final

Medaljer och resultat i Tokyo 2020

Med en turnering på programmet i softboll så är det därmed tre lag som får guld, silver och bronsmedaljer. Varje lag består av 15 spelare och därmed kommer 45 medaljer att delas ut.

Softboll – damer

Guld Silver Brons

Sveriges OS-trupp i softboll

Sverige har inte kvalat sig till softboll och kommer därmed inte att dela i turneringen.

Om softboll

Softboll är närbesläktat med baseboll och började som en form av inomhusbaseboll under vintersäsongen, redan år 1887. Precis som namnet softboll antyder så användes en mjukare boll inomhus. Men sporten har förändrats mycket sedan dess och spelas numera även utomhus med samma hårda boll som i baseboll.

I softboll i Tokyo-OS så kommer sex lag att göra upp. Nationerna som har kvalat sig till turneringen är Japan, USA, Italien, Mexiko, Kanada och Australien.

Lagen kommer att först göra upp i ett gruppspel där alla de sex lagen möter varandra en gång. När gruppspelet är över så de fyra främsta lagen att gå vidare till ett slutspel. De fyra lagen som går vidare till slutspelet paras ihop, två och två, i två semifinaler. De vinnande lagen i semifinalerna går vidare till finalen medan de förlorande lagen möts i en bronsmatch.