Softboll

Softboll är tillbaka på OS-programmet i Tokyo 2020 efter att blivit bortplockat inför London-OS 2012. Softboll består av en turnering där sex damlag deltar. Matcherna i softboll kommer att spelas på de två arenorna Yokohama Stadium och Fukushima Azuma Stadium mellan den 22/7 till den 28/7.

Odds på softboll i OS 2020

Just nu finns det inga spelbara odds hos spelbolagen på softboll i Tokyo-OS.

Här hittar du odds på Sommar-OS hos Unibet

Program och datum i Tokyo-OS

Datumen och det kompletta OS-programmet för softboll i Tokyo-OS 2021 hittar du nedan.

Här kommer vi publicera hela programmet för alla grenarna i softboll.

Tv-tider i sommar-OS 2021

Här kommer vi publicera tv-tiderna för softboll.

Medaljer och resultat i Tokyo 2020

Med en turnering på programmet i softboll så är det därmed tre lag som får guld, silver och bronsmedaljer. Varje lag består av 15 spelare och därmed kommer 45 medaljer att delas ut.

Softboll – damer

Guld Silver Brons

Sveriges OS-trupp i softboll

Sverige har inte kvalat sig till softboll och kommer därmed inte att delta i turneringen.

Om softboll

Softboll är närbesläktat med baseboll och började som en form av inomhusbaseboll under vintersäsongen, redan år 1887. Precis som namnet softboll antyder så användes en mjukare boll inomhus. Men sporten har förändrats mycket sedan dess och spelas numera även utomhus med samma hårda boll som i baseboll.

I softboll i Tokyo-OS så kommer sex lag att göra upp. Nationerna som har kvalat sig till turneringen är Japan, USA, Italien, Mexiko, Kanada och Australien.

Lagen kommer att först göra upp i ett gruppspel där alla de sex lagen möter varandra en gång. När gruppspelet är över så de fyra främsta lagen att gå vidare till ett slutspel. De fyra lagen som går vidare till slutspelet paras ihop, två och två, i två semifinaler. De vinnande lagen i semifinalerna går vidare till finalen medan de förlorande lagen möts i en bronsmatch.