Inför: Finaldags i damernas golf och medaljchans i triathlon

20 augusti, 2016

Under den nästa sista OS-dagen i Rio så har vi svenska medaljchanser i golf, mountainbike samt i Triathlon med Lisa Nordén som tog silver senast. Sen har vi även en mycket spännande final i herrarnas fotbollsturnering att se fram emot.

Damernas golftävling ska avgöras under lördagen

Nanna Norqvist förbättrade sina medaljchanser rejält efter gårdagen runda på tre under par i damernas golftävling och ligger nu på en delad åttonde plats inför dagens avslutande runda. Pernilla Lindberg gjorde också en bra runda två under par under fredagen men kommer tyvärr inte att ha någon chans att ta en medalj. De första paren går ut vid 12:00 och Nordqvist går ut vid 13:11 och Linberg 12:11.

Ny OS-medalj för Lisa Nordén i triathlon?

Under lördagen ska damernas triathlon avgöra och givetvis tror och hoppas vi på att Lisa Nordén kan ta en svensk medalj. I London-OS så blev Nordén tvåa efter en jämna spurt på slutet. Damernas triathlon drar igång vid 16:00.

B-final för Petter Menning i kanot

Tyvärr blev det ingen plats i finalen i K1 200 meter för Petter Menning som istället ska köra B-finalen idag med start 14:00.

Jenny Rissveds ska göra upp om medaljerna i mountainbike

Jenny Rissveds ska under lördagen göra upp om medaljerna i mountainbikegrenen cross-country. Damernas cross-country drar igång vid 17:30.

Höjdhoppsfinal med Sofie Skoog

I natt är det även höjdhoppsfinal och med svenskan Sofie Skoog som tog sig vidare från kvalet. Finalen drar igång vid 01:30.

Brasiliens fotbollsherrar ska ta revansch mot Tyskland

I kväll har vi en mycket spännande final att se fram emot i herrarnas fotbollsturnering när Brasilien möter Tyskland på Maracana. I damernas turnering blev det ingen medalj men kanske kan herrarna med Neymar i spetsen trösta med en guldmedalj samtidigt som man tar revansch för Tysklands 7-1 kross i VM senast. Matchstart är klockan 22:30.

Damernas handboll ska avgöras under lördagen

I damernas handbollsturnering så blev det ingen finalplats för de regerande mästarna Norge, som skickade ut Sverige i kvartsfinalen, och kommer att göra upp med Holland om bronsmatchen vid 16:30. Finalen kommer att dra igång klockan 20:30 och möts gör Frankrike och Ryssland.

Höjdpunkter under lördagen den 20 augusti

12:00 Golf, sista rundan, damer (Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg)
14:00 Kanot, K1 200 m, final herrar (Petter Menning B-final)
16:00 Triathlon, FINAL, damer (Lisa Nordén)
17:30 Mountainbike, Cross country, final, damer (Jenny Rissveds)
01:30 Höjdhopp, final, damer (Sofie Skoog)