Sammanfattning: Åttonde medaljen för Sverige

19 augusti, 2016

Sofia Mattsson tog igår Sveriges åttonde medalj när hon säkrade ett brons i brottning. Tidigare har ingen svensk kvinna tagit medalj i brottning men efter årets  OS i Rio så kommer både Jenny Fransson och Sofia Mattsson hem med varsitt brons.

Friidrott

Igår startade höjdhoppskvalet för damer och Sverige hade två stycken tävlande, Sofie Skoog och Erika Kinsey. Kinsey åkte ut vid 1,85 medan Skoog slog personligt rekord och klarade kvalgränsen på 1,94. Skoog är därför vidare till final i höjdhoppet. Lovisa Lindh sprang inatt semifinal i 800 meter men tiden räckte inte till för att ta sig till final utan hon slutade på en tionde plats. Hon slog under loppet däremot ett personligt rekord och formen inför framtiden ser bra ut.

Ännu en sjätteplats i segling

Igår var det äntligen dags för finalseglingen i 470 som tidigare skjutits upp på grund av vädret. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström låg på en femteplats och hade ingen chans att ta sig till medaljplats. Parets enda chans var att segla ikapp och ta över fjärdeplatsen. I loppet slutade paret på en femteplats, vilket totalt blev en sjätteplats då USA lyckades passera deras poäng. Både Salminen och Olsson tagit sjätteplatser tidigare i sina tidigare och nu då även Dahlberg och Bergström.

Ny medalj i brottning

För brottarna Henna Johansson och Sofia Mattsson blev resultaten olika. Johansson var först ut och tog sig vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen gick det inte vägen för Johansson och hon förlorade mot Marija Mamasjuk, hennes enda chans var att Mamasjuk skulle ta sig till final och att hon då skulle stå i återkval. Mamasjuk gick till final och Johansson hade nu chansen i ett återkval, dock förlorade hon sitt återkval och fick därmed inte köra någon bronsmatch.

Sofia Mattsson som gick in i tävlingarna med en knäskada tog sig även hon enkelt vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen låg Mattsson på hårt från början och tog poäng snabbt, vilket gjorde att hon säkrade sin plats i semifinalen.  Men knäskadan gjorde sig påmind och i semin mot Helen Maroulis tog det stopp. Mattsson fick nu istället brottas om bronset, en match hon vann på mindre än 30 sekunder och därmed säkrade den åttonde medaljen för Sverige.

Nikita Glasnovic bjöd på spänning

Under gårdagens kval i taekwondo bjöd Nikita Glasnovic på riktigt spännande matcher. Hennes första möte med Caroline Marton gick bra och hon gick vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen fick hon möta finländskan Suvi Mikkonen som hon tidigare mött, men förlorat mot. Glasnovic låg på hårt och tog sig vidare till semifinal. Semifinalen gick inte vägen och enda chansen till medalj var i bronsmatchen som Glasnovic tyvärr förlorade och OS-resan var därmed över.

Andra golfomgången klar

Svenskorna Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist har inte lyckats få till dem slagen som de önskat. Lindberg ligger tyvärr långt ifrån medaljstriden då hon ligger på fem slag över par totalt. Nordqvist ligger på ett slag under par och har nio slag att ta igen Inbee Park som är i ledning med tio slag under par. Lindberg ligger på en 49e plats i nuläget och Nordqvist på en 32a plats inför den tredje omgången.

Bolt tog sitt åttonde guld inatt

Inatt gick finalen i 200 meter och Usain Bolt tog enkelt guldet. Tiden blev densamma som i semifinalen, 19.78, vilket Bolt inte var nöjd med alls. Han har en tävling kvar under detta OS och det är i 4×100 meter stafett. Tar han och lagkamraterna det guldet också så har Bolt försvarat sina guld under tre OS. Finalen går på lördag och om han lyckas återstår att se.