Sammanfattning: Damernas fotbollslag till final

17 augusti, 2016

Efter en riktigt spännande match i går stod det klart att det svenska damernas fotbollslag har tagit sig till sin första OS-final. Även det svenska laget i hästhoppning tog sig till final under gårdagen och stjärnskottet Simone Biles tog sitt fjärde OS-guld.

Fotbollsdamerna i final

I går avgjordes Sveriges semifinal i fotboll mot hemmanationen Brasilien och matchen var en riktig rysare. Efter förlängning slutade semifinalen i straffar som blev riktigt spännande. Inför den sista straffen som skulle läggas av Lisa Dahlkvist så hade hon chansen att ta Sverige till final. Dahlkvist satte, återigen, en snygg straff och finalen var ett faktum. OS-finalen i fotboll går nu på fredagkvällen och förhoppningsvis så blir även det en spännande match att följa.

Tung förlust för handbollsdamerna

Sveriges handbollsdamer stod i går inför en mardrömsmatch mot de regerande OS-, VM- och Europamästarna Norge. I går var tyvärr de svenska damerna chanslösa mot Norge och de fick se sig besegrade. Redan efter den första halvleken kunde man förstå hur matchen skulle sluta då Norge ledde med 19-7. Totalt slutade matchen 33-20.

Ingen medalj för Fredrik Schön

Brottningen har hittills inte gått vägen för någon av de svenska tävlande och i går var det dags för Fredrik Schön att äntra OS. Det började bra och Schön vann lätt kvartsfinalen. Men i semifinalen stod han mot Yasmany Danie Lugo Cabrera, det blev en tuff match och Schön förlorade. Han hade i chans till brons där han mötte iraniern Ghasem Rezaei. Det såg bra ut till en början och Schön ledde med 4-0 men Rezaei kvitterade och vann matchen. Fredrik Schön är därför utslagen.

Sjunde plats för Linnea Stensil

Linnea Stensil tävlade i går i K1 200 meters finalen. Stensil hängde med bra i början av loppet men mjölksyran tog över och hon slutade på en sjunde plats.

Max Salminen och Josefin Olsson sexa i gårdagens finaler i segling

Max Salminen som hade chans på en bronsmedalj körde i går sitt sista lopp i finnjolle. Han ledde starkt i medaljracet men utgångsläget var inte det bästa då poängen inte skiljde sig särskilt mycket bland seglarna i topp tio. Salminen slutade på en åttondeplats i racet och hamnade totalt på en sjätteplats och fick därför åka hem tomhänt detta OS. Josefin Olsson som redan innan sitt race låg utanför medaljplats slutade även hon på sjätteplats i laser radial.

Flertalet misslyckande i friidrotten

I går var det kval i både damernas stavhopp och damernas häcklöpning. Susanna Kallur hade planerat en comeback, men slutade femma i sitt försöksheat och hon hade därför en knapp chans att at sig vidare till semifinal. Efter alla försöksheaten stod det klart att Kallur fick åka hem utan den comeback hon efterlängtade. Även för Angelica Bengtsson och Michaela Meijer slutade OS redan i kvalet. Bengtsson stannade på 4.55 meter endast 5 cm från längden som krävdes för att gå vidare i kvalet. Meijer kom inte så långt utan slutade på 4.45 meter.

Final för i ridsportens laghoppning

Under tisdagen så startade lagtävlingen i hästhoppningen. Svenska laget tog sig vidare till finalen som går på onsdagen, men inte med den poängen man hade önskat. Totalt sett fick laget 8 fel och är därmed långt ifrån en medaljchans. Malin Baryard rev två hinder, Rolf-Göran Bengtsson och Henrick von Eckermann rev var sitt. Peter Fredricsson var den enda i laget som red felfritt. Då fyra nationer är felfria i lagtävlingen krävs det mycket av det svenska laget för att lyckas nå en medalj. I den individuella tävlingen är Baryard och Bengtsson utslagna, men både von Eckermann och Fredricsson fortsätter i omgång två.

Simone Biles fortsätter regera i gymnastiken

Det nya stjärnskottet Simone Biles tog i går sin fjärde guldmedalj under OS i Rio. Det var det fristående programmet som hon vann och har därmed vunnit totalt fem medaljer under sitt första OS. Det är enbart i bommen som Biles haft lite problem med och där tog ett brons.

Utbuad Renaud Lavillenie i tårar

Franska storstjärnan Renaud Lavillenie var förhandsfavorit att vinna herrarnas stavhopp men fick se sig slagen av brasilianaren Thiago Braz da Silva i finalen, som vann med det nya OS-rekordet på 6.03 meter. Under tävlingen så skämde de brasilianska fansen ut sig och buade ut Lavillenie. Än värre var att de brasilianska fansen även buade ut Lavillenie under prisutdelningen och på tv-bilder så fick vi se fransmannen i tårar på prispallen.

Den enda ryska friidrottaren Darja Klisjina till final

Det blev till slut klart att längdhopperskan Darja Klisjina blir den enda ryska friidrotten som deltar i Rio-OS, efter anklagelser om dopning. I längdhoppskvalet så fick hon till ett hopp på 6,64 meter och är därmed vidare till torsdagens final.