Sammanfattning: Oväntat svenskt guld

21 augusti, 2016

De näst sista OS-dagen i Rio är nu över med ett oväntat svenskt guld under lördagen när Jenny Rissveds vann damernas cross-country i mountainbike. 

Rissveds tog hem Sveriges andra OS-guld

Dagens kanske mest oväntade svenska prestation stod mountainbikecyklisten Jenny Rissveds för i grenen cross-country.  Rissveds hade kort inför finalen kraschat och tvingats sy både armbåge och knä men trots det så stod hon för en bragdartad insats när hon tog hem Sveriges andra guld i Rio och vann med 37 sekunders marginal före tvåan
Maja Włoszczowska.

Anna Norqvist slutade på en elfteplats i damernas golf

Anna Norqvist hade en liten chans på en medalj när damernas sista tävlingsdag i golf skulle avgöras. Men Norqvist gick in på två under par, 68 slag, vilket endast räckte till en delad elfteplats i totalen. Pernilla Lindberg gick in på ett under par, 69 slag, och slutade på en delad 39e plats. Vann tävlingen gjorde sydkoreanskan Inbee Park.

Petter Menning tvåa i b-finalen.

I kanot så var det b-final i K1 200 meter som gällde för Petter Menning och en liten tröst är att han slutade tvåa i det loppen även om det inte var mycket mer än äran som stod på spel.

Ingen medalj för Lisa Nordén

Lisa Nordén tog silver i London-OS senast i triathlon och var i ledning inför den sista sträckan och gick mot en ny OS-medalj i lördagens lopp i Rio. Men hon stumnade rejält på slutet och tappade både guld och medaljchansen i loppet och slutade till slut på 16e plats.

Sofie Skoog sjua i höjdhoppsfinalen

I friidrotten så blev Sofie Skoog sjua i finalen i höjdhopp genom att klara 1,93 meter. Rio-OS var definitivt en lyckad turnering för Skoog som tog sig till finalen genom att förbättra sitt personliga rekord med ett hopp på 1,94 meter.

Äntligen en titel för Brasiliens herrar i fotboll

Såren har varit djupa för det brasilianska fotbollslandslaget efter att man förnedrades av Tyskland i VM för två år sedan på hemmaplan med hela 1-7 i semifinalen.

Nu möttes Brasilien och Tyskland i lördagens final på Maracana i Rio-OS och Brasilien fick sin revansch och vann efter 1-1 under ordinarie tid och sedan ett straffavgörande. Och storstjärnan Neymar blev matchavgörande med ett snyggt frisparksmål till 1-0 och sedan med att sätta den avgörande femte och sista straffen.

Ryssland vann damernas handboll

I går avgjordes även damernas handbollsfinal och bronsmatch. I bronsmatchen så krossade Norge Holland med klara 36-26 och sedan i finalen så vann Ryssland över Frankrike med 22 mål mot 19.

USA tog sitt sjätte raka OS-guld i damernas basket

I damernas basketturnering så imponerade de amerikanska damerna när de vann över Spanien med 101 – 72 och tog sitt sjätte raka OS-guld.