Sammanfattning: Sveriges sjunde medalj säkrad

18 augusti, 2016

Sveriges sjunde medalj säkrades inatt av Jenny Fransson som tog brons i 69 kilos klassen i brottning. De svenska damerna har visat sig starka genom att ta 6 av 8 medaljer, ska Lovisa Lindh som tog sig vidare till semifinal knipa en hon med?

Både brottningssuccé och fall

Under gårdagen varierade resultaten för de båda svenskorna som tävlade i brottning. Johanna Mattsson blev tyvärr utslagen direkt i sin första match där hon mötte Sakshi Malik från Indien. Hon var stark i början men i slutet lät hon tyvärr Malik ta igen några poäng så att hon gick förbi. För Jenny Fransson gick det däremot betydligt bättre. Hon såg väldigt stark ut och tog sig till semifinal där det stod klart att om hon vann matchen så var hon garanterad medalj. Tyvärr höll det inte hela vägen ut och Fransson fick istället köra en bronsmatch för att försöka sig på medalj. Den matchen vann hon vilket gör Fransson till den första kvinnan från Sverige att ta medalj i brottning i OS. Riktigt snyggt jobbat och Sveriges sjunde medalj under OS i Rio.

Första golfrundan gjord

Under gårdagen startade golftävlingarna för damer och det är två svenskar som är med och tävlar, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg. I starten såg det riktigt bra ut för Nordqvist men vid hål 13 och framåt började hon tappa. Efter sista hålet ligger hon på par och slutade totalt på en delad 26:e plats efter den första rundan. För Pernilla Lindberg gick det lite sämre och hon ligger på delad 44:e plats med tre par över.

Varierade resultat i friidrotten

Det har än så länge inte gått så bra för de svenskar som tävlar i friidrotten. Och igår var ingen höjdardag heller, Kim Amb som tävlade i spjut slutade på 80,49 meter vilket inte räckte till en finalplats. Däremot så lyckades Lovisa Lindh att ta sig vidare till semifinal i 800 meter.

Ingen medalj i K1 500 meter

Karin Johansson lyckades med sin fjärde plats i försöksheatet att ta sig vidare till semifinal. Men i semifinalen hamnade svenskan på ytterligare en fjärdeplats och fick därmed se sin medaljchans försvinna.

Hopplaget levererade inte

Efter andra omgången av laghoppningen slutade det svenska laget på en delad sjunde plats. Det var Malin Baryard som inledde laghoppningen igår men hennes höst Cue Channa tog slut och ekipaget fick totalt 17 fel. Både Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson klarade av gårdagens bana felfritt men det räckte inte för Sverige. Då laget totalt var uppe i 18 fel medan guldvinnarna Frankrike enbart hade 3. I den individuella hoppningen är Peder Fredricson och Hnerik von Eckermann kvar i finalen på fredag.

Seglingen uppskjuten

Igår skulle finalracet i 470 seglingen gå för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter en lång väntan kom beslutet att man skulle skjuta fram loppet. Svenskarna ligger just nu på en femteplats men har tyvärr ingen chans att ta ifatt poängen som krävs för en medalj.

De svenska damerna har dominerat

Under detta OS i Rio har sex av de åtta medaljer som tagits, tagits av kvinnor. Inräknade är även damernas fotbollslag som på fredag spelar final och är garanterade medaljplats. OS 2016 har blivit kvinnornas år och en framgång som Sverige

Bolt tog sig enkelt vidare

I försöksheaten till 200 meter var Bolt snabbast utav alla med 19.78 trots att det blivit en snackis om att han lugnt joggade sig i mål. Hans tidigare världsrekord ligger på 19.19 och hur snabbt loppet går på fredag återstår att se.