Sammanfattning: Ytterligare två svenska silvermedaljer under fredagen

20 augusti, 2016

Det blev till slut en silvermedalj för de svenska fotbollsdamerna som föll mot Tyskland i gårdagens final samt att Peder Fredricson pallade för trycket och blev tvåa i den individuella hästhoppningen.

De svenska fotbollsdamerna föll i finalen mot Tyskland

Under fredagskvällen så skulle de avgöras om det skulle bli en guld- eller silvermedalj för de svenska fotbollsdamerna som mötte Tyskland i finalen. Det blev en mer öppen tillställning än tidigare under slutspelet och en spännande final som Tyskland till slut vann med 2-1, trots goda chanser för Sverige att utjämna.

För hemmanationen Brasilien blev bronsmatchen mot Kanada ett nytt fiasko och man för med 1-2.

Silver till Fredricson i hästhoppningen

I den individuella hästhoppningen så hade Peder Fredricson ett mycket bra läge och var felfri inför den avslutande hoppningen. Fredricson var felfri både i den första och andra omgången tillsammans med sex andra ryttare. I den avgörande omhoppningen där medaljerna skulle delas ut var endast Nick Stelton och Fredricson återigen felfria men det blev Stelton som tog hem guldet och silver till Fredricson.

Johansson föll i den första omgången i taekwondo

I taekwondo Elin Johansson en stor medaljkandidat i 67-kilosklassen men föll direkt i den första omgången mot Nigora Tursunkulova från Uzbekistan och det blev inte heller något återkval för Johansson som givetvis var besviken efter det tidiga uttåget.

Ingen final för Petter Menning i kanot K1 200 meter

Petter Menning var en given medaljkandidat i herrarnas kanot K1 200 meter men tyvärr blev det ingen plats i finalen eftersom han blev sexa i sitt semifinalheat.

Bra rundor av svenskorna i golfen

I damernas golf så gjorde Anna Norqvist och Pernilla Lindberg bra rundor under gårdagen och avancerade rejält i totalen inför lördagens sista tvälingsdag. Norqvist gjorde en runda på 68 slag och Lindberg 69 slag, tre respektive två under par. Norqvist ligger nu delad åtta plats och Lindberg på delad 34 plats inför lördagens avgörande.

Usain Bolt avslutade OS med en trippel

I sitt sista OS så avslutade Usain Bolt på bästa möjliga sätt med att vinna sitt tredje guld under mästerskapet i stafett 4×100 meter med de jamaicanska laget. I samma lopp blev USA trea men diskvalificerades på grund av en felaktig växling, extra känsligt då det var första gången på över 12 år som USAs herrar tog en medalj i distansen. Dock kunde USA i alla fall glädjas åt att damerna vann sin stafett på 4×100 meter.

Danmark till sin första OS-final i herrarnas handboll

I London-OS senast var det Sverige som överraskande tog plats i en final mot Frankrike och denna gång är det Danmark som möter Frankrike efter sin första OS-final efter segern i semifinalen mot Polen.

Olympiskt rekord i kula

I herrarnas kulfinal så vann amerikanen Ryan Crouser guldet med en imponerande serie och med ett kast på hela 22,52 meter och slog därmed det 28 år gamla olympiska rekordet.